Thursday, October 25, 2018

T&C projek ke kelantan

Alhamdulillah selamat pergi dan balik ke negeri cik siti wan kembang untuk tnc projek sekolah daif. Walaupun hadir kerana menggantikan Aswad yang tidak dapat hadir namun bersyukur dapat diberikan peluang membantu office mate dan dapat mengenali 2 staff dengan lebih rapat. zul elektrik dan Aizat akitek.
Sepanjang perjalanan hanya Aizat sorang yang drive, dari segi kecekapan dan kelajuan memang layak dia yang bawak sbb memang laju namun terkawal. kalau aku la yang bawak, mau tgh malam br sampai kelantan. Trip kali ni lokasi dan menu makan diuruskan oleh zul elektrik, memang sedap2, dari start bergerak bteakfast sampai balik ke Putrajaya. aktoviti makan, roti canai bangi - nasi kukus gua musang - Maggie telur sotong pcb - nasi berlauk banggol saman - lemang to'ki bentong.
semoga pengalaman kali ini dapat dimanfaatkan. share sikit gambar sepanjang disana






















Saturday, August 11, 2018

Hari sukan sekolah Muadz

Alhamdulillah hari ni selamat menghadiri hari sukan sekolah Muadz. Walaupun dengan ramai2 alhamdulillah semua berjalan lancar. Namun kitorang balik awal sikit sebab anak2 dah mula penat.


































Saturday, April 14, 2018

Weekend with family

Alhamdulillah, sempat menghadiri walimah sufian. Majlis dibuat secara tertutup memanfangkan ianya walimah kedua bg pasangan. Apapun semoga Allah merahmati pasangan. Alhamdulillah juga dapat makan sedap







Selesai walimah, bawa anak-anak berjalan di Aeon shah alam sambul membeli sedikit keperluan baby. Harap dapat setel awal, taknak kelam kabut last minit









Malam pula zubair diuji dengan ulser mulut, bawa ke klinik sbb risau penyakit kaki, tangan dan mulut. Setelah diperiksa oleh doktor, Alhamdulillah bukan. Still dalam recovery 




Sunday, July 9, 2017

Raya Oh Raya 2017

Alhamdulillah tahun ni masih dapat beraya di hulu yan dan juga gerik. Dipanjang usia dan dimurahkan rezki untuk menyantuni keluarga dan sahabat. 





















Thursday, May 11, 2017

Kopiah Vs Songkok


Muadz decide nak pakai songkok pergi sekolah sebab dia punya rambut pendek sangat katanya, petang ambil dari sekolah tengok-tengok, songkok dan tukar kepada kopiah. Tanya dia siapa punya, dia bgtau Muallim Fahmi yyang bagi. Terus jumpa muallim tanya, Muallim nyatakan yang dia bg je kopiah sebab kat sekolah tak boleh pakai songkok kaler-kaler, boleh pakai kopiah je

Saturday, April 15, 2017

Muadz bersama cermin mata baru

Khamis lepas Muadz lepas balik sekolah bgtau yg muallimah suruh check mata dan pakai spek mata. Mula-mula pikir malas la, tp bila pikir-pikir balik kesian pula kat dia. Jadi hari ni ambil keputusan ke kedai cermin mata untuk check tahap mata dia. Lepas check dapat keputusan yang mata kanan dia silau agak tinggi iaitu 125. Keperluan pakai cermin mata sebab nanti mata dia penat setiap
Kali nak buat adjusdment.